tarieven

Voor behandeling die vergoed wordt door de verzekering is een verwijzing van de huisarts en een DSM diagnose verplicht. De huisarts zal samen met je bekijken of er een vermoeden is van een DSM diagnose. Als zij hiervoor een verwijsbrief schrijven dan wordt in ieder geval de intake vergoed. Tijdens de intake onderzoekt de behandelaar of de klachten verder in aanmerking komen voor vergoeding van psychologische zorg.

Lijn 1 Psychologenpraktijk heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars, de behandeling zal voor de meeste mensen volledig vergoed worden. Bekijk het overzicht met verzekeraars en de gehanteerde tarieven onderaan de pagina of neem contact op met je verzekeraar. Houd je rekening met je eigen risico? In 2023 is het verplicht eigen risico van iedere zorgverzekering €385. Dit eigen risico geldt voor alle verzekerden vanaf 18 jaar.

Basis GGZ

Het aanbod van de praktijk valt onder de generalistische Basis GGZ. Dit is psychologische hulp voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. Er wordt kortdurende zorg aangeboden gericht op ontwikkeling. De behandelingsduur hangt af van de diagnose, de ernst van de klachten en de persoonlijke omstandigheden. In het intakegesprek wordt o.a. besproken hoe lang de behandeling zal duren en of je klachten onder verzekerde zorg vallen.

Zorgprestatiemodel

De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld een intake/diagnostiek consult, behandelconsult of groepsconsult. In het zorgprestatiemodel heten al deze losse onderdelen zorgprestaties. De zorgprestaties staan op de rekening die wij aan jou of jouw zorgverzekeraar sturen. Zo is duidelijk voor welke zorg jij of je zorgverzekeraar betaalt. Je kunt precies zien wie je tijdens het consult hebt gesproken en hoeveel tijd daarvoor in rekening wordt gebracht. De rekening komt gemiddeld een maand na het gesprek.

In het zorgprestatiemodel legt je behandelaar een zorgvraagtype vast. Het zorgvraagtype geeft informatie over je zorgvraag. Je behandelaar kan deze bijvoorbeeld gebruiken bij het opstellen van een behandelplan. Het zorgvraagtype bepaalt niet de prijs van de behandeling. Dat doen de zorgprestaties die je krijgt. Soms bepaalt de behandelaar tijdens de behandeling opnieuw het zorgvraagtype om verandering duidelijk te maken. Het zorgvraagtype vind je terug op de rekening.

No show regeling

Let op: In geval van verhindering dien je 24 uur van tevoren de afspraak af te zeggen, daar de voor jouw gereserveerde tijd anders in rekening zal worden gebracht tegen een tarief van 60,- euro. Een no-show afspraak wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Lijn 1 heeft met de volgende zorgverzekeraars contracten afgesloten:

DSW
Stad Holland, inTwente

ASR
Ik kies zelf

ONVZ
VvAA zorgverzekering, ONVZ Expats

Zilveren Kruis
FBTO, Interpolis, De Friesland, Achmea

VGZ
IZA, UMC, Unive, IZZ, VGZbewuzt, MVJP, zorgzaam, ZEKUR

Zorg en Zekerheid

CZ
OWM, NZV, OHRA

Caresq
Aevitae

Let op! Met de volgende verzekeraars hebben wij GEEN contract: Menzis en ENO. 

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij hebben de meest gebruikte tarieven hieronder neergezet. Een volledige lijst vind je hier.

Lijn 1 Psychologenpraktijk brengt hiervan een percentage tussen 80%-100% in rekening, afhankelijk van de contractafspraken die wij met jouw zorgverzekeraar hebben. De factuur wordt na afloop van een gesprek ingediend bij jouw zorgverzekeraar, die deze dan direct aan de praktijk zal vergoeden.

Pre-intake
CO0172 Diagnostiek 15 minuten € 65,19

Intake / onderzoek
CO0562 Diagnostiek 60 minuten € 173,40
CO0692 Diagnostiek 75 minuten € 211,34
CO0822 Diagnostiek 90 minuten € 259,01

Behandeling
CO0497 Behandeling 45 minuten € 128,40
CO0627 Behandeling 60 minuten € 152,50
CO0757 Behandeling 75 minuten € 187,76
CO0887 Behandeling 90 minuten € 229,30

OV0007 Intercollegiaal overleg kort > 5 minuten 23,58
OV0008 Intercollegiaal overleg lang > 15 minuten 71,88

Ongecontracteerde zorg
Wanneer u verzekerd bent bij een verzekeraar met wie wij geen contract hebben afgesloten, dan krijgt u de factuur van uw behandeling thuisgestuurd en kunt u zelf uw zorgverzekeraar om vergoeding vragen. Dit is een deel van de totale kosten, maar hoe groot dit deel is, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, de vorm van uw polis (restitutiepolis of naturapolis of budgetpolis) en/of uw aanvullend pakket. Voor ongecontracteerde zorg hanteren wij de bovengenoemde tarieven van de NZa. Wij adviseren u voor aanvang van de behandeling bij uw zorgverzekeraar te informeren over vergoedingsmogelijkheden.

Lijn 1 Psychologenpraktijk

Lijn 1 

Psychologenpraktijk

Lees hier 

Onze coronamaatregelen